Het einde van het jaar is uiteraard niet compleet zonder films over de feestdagen. Het tweetal films in deze categorie is volledig verschillend van elkaar en daarom juist interessant. In Krampus gaan wij namelijk lekker griezelen met het hulpje van Sinterklaas uit de Alpen-regio. Terwijl drie vrienden hun vriendschap proberen te bewaren in The Night Before, maar dat lijkt steeds moeilijker te worden door andere verplichtingen.

Krampus - 10 december

Wanneer zijn disfunctionele familie opnieuw botst tijdens de feestdagen, keert jonge Max gedesillusioneerd zijn rug toe naar Kerstmis. Alleen weet hij niet dat zijn gebrek aan feestelijkheid de toorn van Krampus heeft vrijgelaten, een demonische kracht van eeuwenoude kwaadaardige bedoelingen die niet-gelovers straft. De hel breekt los als geliefde iconen van de feestdagen een eigen monsterlijk leven gaan leiden en het familiehuis belegeren, waardoor iedereen geforceerd is om voor elkaar te vechten in de hoop te overleven.

De familieleden in Krampus worden gespeeld door Adam Scott, Toni Collette, David Koechner, Allison Tolman, Conchata Ferrell, Emjay Anthony, Stefania LaVie Owen en Krista Stadler.

The Night Before - 3 december

Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) en Chris (Anthony Mackie) zijn bevriend sinds hun kindertijd en een decennium lang vieren zij gezamenlijk kerstavond, een jaarlijkse avond vol met losbandigheid en joligheid. Nu de mannen de volwassenheid moeten accepteren met bijbehorende verplichtingen, komt de jaarlijkse traditie ten einde. Om deze laatste avond zo gedenkwaardig mogelijk te maken, gaan zij op zoek naar Nutcracka Ball, de heilige graal onder kerstfeestjes.