7. Dreamfall Chapters

Voor het langverwachte vervolg op Dramfall: The Longest Journey is gekozen om de game in episodes uit te brengen. Zelf noemt Red Threat Games het books en elk nieuwe boek zal het verhaal van het vorige boek oppakken waar het ophield. Door de setting van deze game in twee werelden krijg je het idee dat je twee totaal verschillende games speelt, wat zowel positief als negatief uitpakt.

Aan de ene kant is het verfrissend om een totaal andere omgeving te bezoeken en alle nieuwe aspecten in je op te nemen. Aan de andere kant voelt het als teveel in één game. Je bent per episode weliswaar een behoorlijk aantal uur kwijt, in geval van de eerste episode zo'n 5 uur, maar dan nog voelt het alsof er te veel materiaal per episode op je af komt.

Daarnaast is er het probleem rondom de invulling van het verhaal. Waar je bij de meeste games zoveel mogelijk rondom de hoofdverhaallijn wilt doen om het spel niet te snel uit te spelen, wil je het verhaal van Dramfall Chapters juist zo snel mogelijk doorgronden. Het constante rennen tussen locaties werkt dan niet in je voordeel, waardoor je het gevoel krigjt dat het verhaal onnodig uit wordt gerekt.

Al met al heeft Dreamfall Chapters dus wel een aantal minpunten en vandaar dat deze titel op de zevende plek komt in onze top 7 beste episodische games.