Nu de Switch uit is, is het eigenlijk wel gedaan met de Wii U als platform, een platform dat zo en zo niet zo super verkocht. Maar toch kwam er op de Wii U een hoop moois uit. En een aantal van deze exclusieve games zien wij eigenlijk wel graag terug op de Switch. Dit zijn vijf Wii U games die wij wel terug willen zien op de Switch.

5. Star Fox Zero

Laten we eerlijk zijn, het duurde veel te lang voor er eindelijk een nieuwe Star Fox game was. En toen deze kwam was er één ding wat de meesten van ons tegenhield om de game ‘goed’ te noemen. De controls waren, op zijn zachtst gezegd, lastig tijdens boss battles. Het was alsof de game compleet om het gamepad van de Wii U was gebouwd en dit haalde veel weg van de speelplezier.

Maar Star Fox Zero zou zich goed lenen voor de Switch. De gamepad mechanics kunnen blijven, maar de controls zouden ook overgezet kunnen worden naar de Joycon voor een simpelere, meer bekende manier van spelen. Natuurlijk zou de game daar wel veel voor aangepast moeten worden.

Star Fox Zero zou ook goed passen op de Switch als je de game en de Switch mee zou nemen op reis. De basis van een Star Fox game zou zeker vermakelijk zijn voor onderweg. Maar net zoals het punt hierboven: daarvoor zou de game aangepast moeten worden.