5. Zelf Thema’s maken

Een van de handigste PS4 features is het veranderen van die saaie blauwe achtergrond. Varieer een keer met een apart kleurtje, een afbeelding van je favoriete game of een foto van je super schattige huisdier. Om de achtergrond gewoonweg een andere kleur te geven start je je PlayStation 4 op en ga je naar (Instellingen) > (Thema’s) Hier staan al je geïnstalleerde thema’s.

Hiertussen zal ook het thema ‘Flow’ (Beweging in het Nederlands) staan. Dit is het standaard thema dat ingesteld staat op iedere PlayStation 4. Deze verander je van kleur door op het thema te klikken en simpelweg een andere kleur te kiezen.

Thema’s gebruiken van games

In de PlayStation Store is ook een aantal thema’s te vinden van verschillende games, zoals Call of Duty, Far Cry 4 en Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Om te zoeken naar deze en nog veel meer thema’s ga je naar de PlayStation Store op je PlayStation 4 en selecteer je in de rechter balk (Thema’s). In dit menu vol met thema’s kies je je favoriete thema en installeer je deze op je PlayStation 4.

Na het downloaden van jouw gekozen thema navigeer je naar de homepagina van je PlayStation 4 en ga je opnieuw naar (Instellingen) > (Thema’s). Vanuit hier selecteer je het gedownloade thema en kun je genieten van een hopelijk minder saaie achtergrond. (Dit ligt natuurlijk wel aan de game die je kiest).

Eigen foto’s gebruiken

De laatste mogelijkheid om je PS4 op te fleuren met bepaalde features is het gebruikmaken van eigen foto’s. Hiervoor moet je een USB-apparaat met de gewenste foto aansluiten op jouw PlayStation 4. Na het aansluiten van dit apparaat ga je naar (Instellingen) > (Thema’s) > (Custom) > (Selecteer afbeelding) > (USB-apparaat).

Vanuit hier kun je een gewenste foto kiezen en ook nog bewerken. Stel dat je irritante buurvrouw nog op de achtergrond staat, dan kan je de foto nog croppen. Na het verwijderen van bijvoorbeeld ongewenste personen kun je nog een preview zien van de door jou gemaakte achtergrond, waarna je deze kan bevestigen.