De game laat nog maar heel eventjes op zich wachten. Op 5 oktober mogen we weer aan de slag met spelborden, dobbelstenen en bizarre minigames die een glimlach op je mond moeten toveren. Nintendo liet ons op een speciaal post-E3 evenement zien wat we mogen verwachten en wat er precies nieuw is aan Super Mario Party voor de Nintendo Switch.

Ten eerste heeft de oplettende lezer al opgemerkt dat het nummer uit de naam is weggehaald. Het lijkt er dan ook op dat Super Mario Party een nieuwe reeks moet gaan inluiden. Maar een nummertje meer of minder zal de gemiddelde feestganger niet zoveel uitmaken, belangrijker is wat er op het gebied van gameplay staat te gebeuren. Daarom nu maar zonder verdere omhaal de top 5 Super Mario Party gameplay features!

5. 80 minigames

Wat is een Mario Party game zonder minigames? Ehm, ja dat is eigenlijk best een goede vraag. Gelukkig weet Nintendo dat antwoord ook niet en daarom heeft ze haar best gedaan om zoveel mogelijk minigames in één game te rammen.

Met tachtig verschillende minigames en nog een speciale modus waarin je andere minigames kunt spelen ben je voorlopig wel even zoet. Natuurlijk gaat het voor een deel ook over kwaliteit, maar ook dat lijkt wel goed te zitten.

Zo is er bijvoorbeeld een minigame waarin je de Joy-Con controller gebruikt om een ronddraaiende beweging te maken om in-game een driewieler aan te drijven. Het zag er behoorlijk intensief uit en er staat je dus ook nog enige beweging te wachten. Of een minigame waarin je de Joy-Con vasthoudt als de steel van een pan om zo een biefstuk te bakken. Aan creativiteit lijkt er geen gebrek te zijn geweest bij het bedenken van de minigames in elk geval.

Zowel kwaliteit als kwantiteit in de nieuwe Mario Party dus. Genoeg reden om dit aantal even apart te benoemen in de top 5 Mario Party gameplay features. Het is misschien niet het grootste aantal minigames in een Mario Party game ooit, maar als elke minigame net zo leuk is als de minigames die wij hebben gezien dan zit het met Super Mario Party wel goed.