Overclock-mogelijkheden

Een iets beter XMP-profiel kiezen om het geheugen in een laptop op te schroeven, is niets nieuws. De eerdere OMEN by HP versies konden dat ook al (en zoals je kan lezen in onze review van de 15-AX variant zorgde dat zeker voor een prima laptop), maar voor de OMEN X is HP nog een stapje verder gegaan. Ook de CPU en de videokaart kunnen tot het uiterste worden geperst!

Het nadeel van laptop is dat de koelingsmogelijkheden beperkt zijn, aangezien het ding nog wel onder een arm meegenomen moet kunnen worden. Zelfs met behoorlijke ventilatoren kan een laptop al flink warm worden, waardoor de CPU en GPU nog warmer stoken door te overclocken vaak geen optie is.

Bij de OMEN X is er daarom gekozen om met extra koelingsbuizen te werken en een setje krachtige fans koele lucht in de laptop te zuigen. Warme lucht van de onderdelen gaat via een aparte verkoelingskamer weer naar buiten, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw nieuwe laptop spontaan vlam vat. Eén van de belangrijke punten in deze lijst met 5 redenen om een OMEN X te kopen.