5. De spionnenflick

Archer draait om de perikelen van “’s werelds beste spion”, Sterling Archer. Hij is een soort combinatie van James Bond, Don Draper uit Mad Men en Buster Bluth uit Arrested Development met een groot alcoholprobleem en denigrerende ideeën over vrouwen. Samen met andere geheim agenten werkt hij bij een inlichtingendienst, waar zijn moeder Malory Archer de scepter zwaait.

Verwacht alleen geen serieuze geheim agenten of spionnen, al proberen zijn collega’s dat nogal wel eens te zijn. Er wordt constant gezeurd op het werk, mensen worden uitgescholden en door de kleinste dingetjes ontstaan grote ruzies die soms een hele aflevering centraal staan. En dan kijk je al snel raar op als het team toch weer wordt gevraagd voor een lastige klus, die zij soms weet op te lossen.

Een standaard spionnenserie is Archer dan ook niet, maar de serie bevat veel elementen die je uit James Bond of een andere spionnenfilm zal herkennen. Combineer dat dan ook met de bizarre humor en een dronkenlap die elke missie aan het zeuren is, en je hebt een aflevering van Archer.