1. Anthem

Ontwikkelaar BioWare heeft een lastige periode achter de rug, dankzij een gemixt ontvangst van Mass Effect Andromeda. De Canadese studio wil dan ook schitteren met haar nieuwe game: Anthem. De ambitie is er zeker, met Vice-President van EA Patrick Söderland die heeft aangegeven dat Anthem misschien wel het begin wordt van een 10-jarig avontuur voor BioWare.

In Anthem stap je in de metalen laarzen van een Freelancer, een soldaat gekleed in een Exosuit die wordt ingehuurd om de gevaarlijke gebieden buiten de beschaving te verkennen. Je kan kiezen tussen vier verschillende Exosuits, van de gebalanceerde Ranger tot de zware Colossus en Storm, die de elementen kan aanwenden. De gameplay verschilt flink per Exosuit en het is dan ook een belangrijke keuze om te maken.

De wereld die je moet verkennen is niet alleen prachtig, met ongerepte natuur en zichtbare delen van een verloren beschaving, maar ook zeer gevaarlijk. Je zult moeten vechten met enorme monsters, bandieten en andere vijanden en ook de wereld zelf kan tegen je keren. De wereld is daarnaast helemaal open buiten de stad om, wanneer je eenmaal in de wereld bent zijn er geen laadtijden meer. Wij hebben in ieder geval zin om deze wereld helemaal te verkennen, ondanks de de aggressieve flora en fauna.

Anthem zal uitkomen op 22 februari.

Top 5 PC games om in 2019 naar uit te kijken - Waar staat jouw vizier op gericht?

Wat vind jij van onze top 5 PC games om in 2019 naar uit te kijken? Zit jouw langverwachte game in het lijstje of heb je je ogen gezet op een andere titel in 2019? Laat het ons weten in de comments!