4. Total War: Three Kingdoms

De Total War-serie is al twee keer afgereisd naar Japan voor oorlogen tussen de Shogun, Japanse krijgsheren. Maar we zijn nog nooit geweest naar het machtige land aan de andere kant van de Oost-Chinese Zee. Daar gaat verandering in komen met Total War: Three Kingdoms, dat zich afspeelt in China tussen 190 en 280 jaar naar Christus.

In het jaar 190 staat de glorieuze Han-dynastie op het punt om te vallen, met een acht-jarige keizer op de troon. Dankzij slecht advies resulteert zijn heerschappij binnen de kortste keren voor chaos en anarchie in het land. Als speler kies je één van de elf facties om te strijden voor de macht over China en om van het versnipperde land weer een grootmacht te maken.

De grote verandering in Total War: Three Kingdoms komt met het Generals-systeem. Je kan elk moment maar drie generaals op het veld hebben, die ieder een eigen leger commanderen, met allemaal hun sterke en zwakke punten. Bovendien kunnen generaals ook apart worden bediend en hebben ze eigen wapens en uitrustingen, die je kan stelen als je vijandelijke generaals dood. Het lijkt ons een interessante toevoeging te worden aan het tactische schaakspel van de Total War-serie.

Total War: Thee Kingdoms zal uitkomen op 7 maart.