Top 5 meest opvallende gadgets van 2019 om naar uit te kijken
Foto: LG

1. LG Cloi Suitbot

Tegenwoordig zit je bij veel beroepen lange tijden achter je PC. Toch zijn er nog veel beroepen waarbij je de hele dag moet staan, lopen en dingen moet optillen. Dit kan na een tijd zorgen voor klachten, waardoor je je werkzaamheden niet meer goed kan uitvoeren. Daar heeft LG iets op bedacht, want de LG Cloi Suitbot zou dit jaar voor het grote publiek worden uitgebracht. Deze gadget heeft iets weg van een exosuit, want de Suitbot zorgt ervoor dat de druk van jouw benen en onderrug wordt weggenomen. Hierdoor worden sommige beroepen een stuk minder belastend.

Ook voor mensen met een slechte houding kan het apparaat handig zijn. Uiteindelijk is het apparaat bedoeld om blessures te voorkomen. Ook zou het handig zijn om de LG Cloi Suitbot te gebruiken tijdens zware werkzaamheden, zoals verhuizen en straten aanleggen. Ook mensen die moeten herstellen van een blessure en weer moeten leren lopen kunnen gebruik maken van het apparaat. Wanneer het concept wordt uitgewerkt kan het een baanbrekend innovatief product zijn.

Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor de LG Cloi Suitbot, maar tijdens IFA 2018 werd wel aangegeven dat het niet lang meer zal duren voordat de ‘exosuits´ op de markt verschijnen.