De meeste YouTubers zijn van origine gamers die hun games live streamden voor andere mensen om te kijken. Ze voorzagen hun gameplay van commentaar en gingen interactie aan met hun fanbase. Dit is langzaam aan uitgegroeid tot kanalen die meer laten zien dan enkel wat tricks en tips uit verschillende games.

Top 5 Gaming YouTubers zijn supersterren

Tegenwoordig gaan de camera’s van de grootste YouTubers ook mee als ze naar de winkel gaan om boodschappen te doen, of als ze een dikke nieuwe auto gaan kopen (met alle zuurverdiende centen van abonnees). Tieners kijken mee met de levens van deze nieuwe supersterren.

De idolen van dit tijdperk verdienen bakken met geld met hun dagelijkse filmpjes. Daarnaast zijn ze vaak te gast bij evenementen en doen de meesten wel aan merchandise dat speciaal voor hun ‘merknaam’ is aangemeten.

Dat YouTubers immens populair zijn, blijkt wel aan het aantal abonnees dat de meesten hebben. Goed voorbeeld doet volgen, dus tegenwoordig zijn er steeds meer (jonge) YouTubers die ook een slaatje willen slaan uit dit nieuwe media tijdperk.

YouTube ook in Nederland in opkomst

Ook in Nederland zijn er veel YouTubers die aan de weg timmeren. Zo heeft Enzo Knol 1.2 miljoen volgers en Yarasky bijna 400.000 volgers. Veel voor Nederlandse begrippen, maar ze doen nog altijd veel onder voor de grote internationale spelers.

Ter bevestiging en inspiratie werkten wij de top 5 video game YouTubers met de meeste volgers uit. Waarbij alleen Engelstalige YouTubers zijn opgenomen aangezien die de meeste abonnees binnenharken.

5. CaptainSparklez – 9.2 miljoen

De eerste YouTube persoonlijkheid in de rij is Jordan Maron, beter bekend als Captain Sparklez. Hoewel hij in 2010 begon met een Call of Duty kanaal, ging hij al snel over naar zijn huidige kanaal. Hier speelt hij voornamelijk Minecraft op en maakt verschillende montages voor op zijn YouTube kanaal.

Een grote diversheid aan minigames uit de Minecraft game, kwamen in zijn games voorbij. Survival game, Let’s Plays, Mod showcases, Hunger Games en andere gamemodes. Daarnaast maakte hij verschillende Minecraft muziekvideo’s. Tevens werkte hij samen met de nummer 2 uit deze top 5 video game YouTubers met de meeste volgers.

Maron heeft tegenwoordig ruim 9 miljoen abonnees. Dit heeft hem een hoop geld opgeleverd, want in 2016 werd CaptainSparklez opgenomen in Forbes Magazine in de “30 onder 30 lijst”. De 30 rijkste mensen onder de leeftijd van 30.