2. Spyro the Dragon

Spuw vuur, verpletter vijanden met je hoorns en vlieg kleine afstanden met je onhandige kleine drakenvleugels. Een draak is hij wel, maar niet zoals Deathwing uit World of Warcraft, of Alduïn uit Skyrim. Spyro is een schattige kleine draak die leeft in een sprookjesachtig universum.

In dit universum reis je zes werelden af om je drakenvrienden te redden uit de kwaadaardige vloek van de Gnasty Gnorc. Dit doe je door bepaalde parcours af te leggen en cruciale voorwerpen te verzamelen. Voor deze game zal je wel even je PlayStation 1 moeten afstoffen en het internet moeten afstruinen voor de game, want hij is ontzettend oud. Spyro is een iconisch figuur die velen zich nog zullen herinneren en de titel "Spyro the Dragon" benoemen als een must play voor retro gamers.

De oude Spyro the Dragon game kwam uit in september 1998, maar het kleine draakje heeft de weg naar onze wereld in 2011 opnieuw gevonden. In de vorm van Skylanders: Spyro's Adventure is hij momenteel ook beschikbaar, een RPG waarin je een nieuw avontuur van Spyro beleeft.

Wil je meer weten van deze game? Check dan onze Skylanders: Spyro's Adventure Review!