F1 2017 features - Dit kan verbeterd worden

Over enkele dagen gaat elk racehart in de wereld sneller kloppen wanneer de rode lichten in Melbourne uitgaan. 20 coureurs die tegen elkaar strijden om de winst en de eeuwige roem.

F1 2016 was een erg geslaagde game zo viel te lezen in onze review. Wij noemden de game de beste Formule1-game tot nu toe. Er waren veel nieuwe features in F1 2016 toegevoegd waardoor de game beter was dan zijn voorganger F1 2015.

Nu wachten fans op de nieuwe F1 game. In februari konden spelers zich opgeven voor de closed beta van F1 2017. Deze inschrijvingen zijn nu echter gesloten en opgeven is niet meer mogelijk. Wij kijken, in afwachting van de closed beta, alvast naar onze top 5 verbeterpunten voor F1 2017.

5. Meer controle over ERS

De eerste van de F1 2017 features die wij willen zien is de controle over ERS. Formule 1 coureurs hebben de beschikking over ERS, wat staat voor Energy Recovery System. Zonder het al te ingewikkeld te laten klinken, betekent dit dat energie die vrijkomt bij het remmen, gebruikt kan worden voor extra paardenkrachten. Dit kan dan weer gebruikt worden om de auto sneller te laten optrekken.

In de games is dit systeem tot heden nog niet gebruikt. Dit is een groot gemis doordat je door op het juiste moment de ERS in te zetten, veel meer mogelijkheden tot verdedigen en aanvallen krijgt. Zo kun je als een echte Max Verstappen het maximale van je auto benutten.