Het is te merken aan Prey dat Arkane Studios achter de ontwikkeling zit. Net zoals in diens voorgaande titels, Dishonored en Dishonored 2, zijn er tal van manieren om de zwarte, tentakelachtige aliens uit te schakelen. Probeer er voorbij te sluipen om enkele turrets aan te zetten die het vuile werk voor je oplossen, of lok de Typhon met valstrikken naar je toe om ze uit te schakelen.

5. Huntress Boltcaster

We beginnen deze lijst met een wapen dat geen enkele schade doet bij de vele vormen van de Tyhon. Op het eerste gezicht is dat bijzonder, maar toch is de Huntress Boltcaster geen waardeloos wapen wat je moet laten liggen. Al zullen velen dat waarschijnlijk toch wel doen, aangezien je het speelgoedwapen snel als een gimmick kan zien.

De Huntress Boltcaster schiet namelijk nerfpijltjes af die direct van de diverse Typhon ketsen en jou openlaten voor een aanval van de dodelijke wezens. Voor die gevechten is het speelgoedwapen dan ook totaal niet aan te raden, maar wel om op lastige plekken te komen.

Met de gun kun jij namelijk op computerschermen en knoppen schieten om letterlijk deuren te openen die voorheen dicht bleven. Het is daarom ook echt aan te raden om de Boltcaster te vinden en in je bezit te houden om zo te kijken waar op Talos I je eerst nog niet heen kon, maar nu misschien wel.