Top 5 beste slaap gadgets - Alles voor de perfecte nachtrust
Foto: Muse

De werkingen van deze apparaten is op ieder mens verschillen, want ieder persoon is uniek. Toch is de werking van de onderstaande apparaten wel bewezen. Het ene apparaat zorgt ervoor dat je rustig wordt, wanneer je in bed ligt. Je gedachten dwalen niet meer af en je bent volledig gefocust op je ademhaling. Het andere apparaat houdt bij hoe diep je slaapt en wanneer je wat minder diep slaapt. Daarna krijg je feedback van het apparaat en kun je proberen hier iets aan te veranderen.

5. Muse Headband

We trappen deze lijst af met de Muse Headband. Een probleem voor veel mensen is namelijk in slaap vallen. Op tijd naar bed gaan lukt meestal nog wel, maar wanneer je vervolgens drie uur lang wakker ligt, heeft dit nog steeds weinig zin. Voor de mensen die moeite hebben met in slaap vallen is er dus de Muse Headband.

Om in slaap te komen kan het helpen om te focussen op jouw ademhaling. Dan ga je niet liggen malen over de gebeurtenissen van de afgelopen dag of de problemen van de dag die nog moet komen. Deze slimme hoofdband meet het activiteitsniveau van jouw hersenen. Wanneer je geconcentreerd bent op ademhalen gebeurt en niets, maar zodra jouw gedachten afdwalen (en het activiteitsniveau van je hersenen toeneemt) krijg je dit door middel van een geluid te weten. Ideaal voor de mensen die moeite hebben met in slaap komen!