5. Tyranny

Het gaat lekker met Obisidian Entertainment. Na een aantal moeilijke jaren kwam ze in 2014 met de klapper South Park: The Stick of Truth en vorig jaar leverde ze nog de nostalgie-bom Pillars of Eternity aan. Ook dit jaar is ze weer van de partij, deze keer met de isometrische RPG Tyranny.

Tyranny is niet een standaard RPG als het aankomt op het verhaal en is misschien nog wel het beste te vergelijken met de Overlord-games van een paar jaar terug. In Tyranny speel je een Fatebinder en neem je bevelen aan van de Overlord Kyros, die nagenoeg alles op de wereld Terratus heeft veroverd. Echt alles? Nee, slechts een aantal rebellen is openlijk tegen Kyros gekeerd en het is aan jou om het lot van Terratus te bepalen.

De gameplay van Tyranny kom veel overeen met de gameplay van Pillars of Eternity, waarbij de speler de Fatebinder en een paar teamgenoten onder de knoppen heeft. De combat is wel verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en met name het spreukensysteem heeft een flinke upgrade gekregen, want spelers kunnen nu zelf hun spreuken maken. Al met al heeft Tyranny alles wat een doorgewinterde RPG-speler kan verwachten van Obisidian en meer.

Tyranny is exclusief voor PC en alleen digitaal te koop.