2. Destiny 2

Net zoals The Division had Destiny 2 geen makkelijke lancering, een rampzalige als we eerlijk zijn. Van de 1,3 miljoen spelers die de sequel op Destiny aan het spelen waren bij de lancering in september 2017, daar waren er aan het einde van dat jaar nog maar 300,000 van over. Gelukkig heeft ontwikkelaar Bungie het roer weten om te gooien en het aantal spelers is daardoor weer drastisch gegroeid.

De grootste groei kwam met de eerste grote uitbreiding, Forsaken, die enorm veel content aan de game toevoegt en een duister tintje stopt in het verhaal - inclusief de dood van een geliefd personage. Daarnaast is Bungie ook druk bezig om elke maand weer verse content aan de game toe te voegen om de spelers bezig te houden.

De teugels van Destiny 2 liggen bovendien sinds kort ook helemaal in handen van de Amerikaanse ontwikkelaar. Ze heeft de banden met uitgever Activision verbroken en stapt daarom over van Battle.net naar Steam. Met de overstap zal de base game van Destiny 2 ook nog eens gratis worden én komt de tweede grote uitbreiding eraan met Shadowkeep. Er liggen mooie tijden in het verschiet voor nieuwe en oude Destiny 2-spelers.