Qua uitbreidingen was het dit jaar voor PC strijders een prima jaar, maar voor volledige games was er binnen bepaalde genres niet altijd genoeg te spelen. Terugvallen op ‘altijd leuke’ games als Crusader Kings 2 gebeurde dan ook geregeld. Voor komend jaar te hopen dat Creative Assembly naast Thrones of Britannia weer met wat leuks komt!

Ondanks dat er in 2018 weer flink wat tofs op de agenda staat (Metro Exodus, Darksiders 3, Vampyr en vele andere titels), zal het vooral een inhaalrace worden om de releases van de laatste maanden wat tijd te geven. De games die wel een geweldige indruk achter hebben gelaten en tijd hebben gekregen, vind je terug in mijn lijst met de top 5 beste games van 2017!

5. Star Wars Battlefront 2

Microtransacties bleken dit jaar een nog gevoeliger onderwerp dan voorheen. De tijd waarin spelers honderden uren moeten grinden voor een bepaald voorwerp (zoals in Diablo 2 bijvoorbeeld), zijn al lang voorbij. En snellere routes waarbij de portemonnee kan worden getrokken, valt ook niet in de smaak bij de community.

Zelf heb ik er nooit echt heel erg wakker van gelegen, maar dat is omdat ik toch vaker kies voor een ondersteunende rol op het slagveld. In Battlefront kan dat prima, als begeleider van bommenwerpers, luchtsteun voor grondtroepen en zo nu en dan als artillerie.

Waar de voorkeur bij mij voornamelijk uitgaat naar een solide campaign, was Battlefront 2 voor mij de verrassing van het jaar, die mij juist met het online gedeelte flink zoet hield. Met een drukke agenda vol uitbreiding, zou het zomaar kunnen dat het spel ook komend jaar weer flink wat uren zal opslokken.