3. The Walking Dead - The Final Season - The Telltale Series

Het leek er even op dat The Telltale Series van The Walking Dead geen gevolg zou krijgen. Telltale ging namelijk failliet en het personeel werd ontslagen. Toch kregen we goed nieuws, want de serie zal gewoon worden afgemaakt. Niet door Telltale, maar door Skybound Entertainment. Skybound gaat proberen om het personeel dat bij Telltale aan de game werkte bij elkaar te houden om de serie af te maken.

In deze gameserie speel je als Clementine. Clementine probeert te overleven nadat er een zombie apocalyps is uitgebroken. De keuzes die je maakt in de game hebben invloed op het einde. De opgeslagen data van de eerder Walking Dead games heeft ook invloed op het verhaal. Wanneer je geen The Walking Dead Games hebt gespeeld voordat je aan The Final Season begon, moet je van te voren een Story Builder invullen. Op basis hiervan wordt het verhaal weer aangepast.

The Walking Dead - The Final Season is opgedeeld in vier afleveringen, waarvan de eerste twee al zijn uitgebracht. Inmiddels is bekendgemaakt dat de derde aflevering op 15 januari 2019 uit zal gaan komen. Voor de vierde aflevering is nog niets bekendgemaakt. Alle afleveringen zullen binnenkort uitgebracht worden via de Epic Games launcher.