Blizzcon is de video game conventie al jaren wordt georganiseerd door Blizzard Entertainment zelf. Dit evenement draait eén en al om hun eigen games. Op het event worden diverse competities en toernooien georganiseerd en vinden er bijzondere aankondigingen plaats omtrent de games van de producent.

Jaarlijks wordt de conventie afgesloten met een optreden. De bands die hier worden uitgenodigd zijn vaak niet mis! Artiesten als Ozzy Osbourne, Blink-182, Metallica en The Offspring zijn onder andere afsluiters geweest van dit spektakel.

Het evenement vond op 6 en 7 november plaats. Gezien de hoge verwachtingen lijkt dit ons een goed moment om eens onder de loep te leggen wat Blizzard Entertainment nou in zijn mars heeft. Wij zetten in deze special het de tofste games van het bedrijf onder elkaar. Dit is de top 5 beste Blizzard games.

5. StarCraft 2

StarCraft 2 is een game waarvan het eerste deel al in 1998 uitkwam. Deze game werd door veel gamers gezien als de real-time strategy game die het genre openbrak. Het spel werd erg populair en was toentertijd de nummer eén game in eSports.

In 2010 kwam StarCraft 2 Wings of Liberty uit voor Windows en Mac OS. Ondanks de hoge verwachtingen werd de game erg goed ontvangen en heeft de game een Metacritic score van 9.2. Een hoop gamers zien het alsnog als dé RTS om te spelen.

De game bestaat uit drie delen, die elk een speelbaar ras in de game vertegenwoordigen. Zo is StarCraft 2 Wings of Liberty de basisgame die is gebaseerd op het Terran ras. Bij de uitbreiding Hearts of Swarm staat de Zerg centraal en in Legacy of the Void de Protoss.

In de game is het de bedoeling om je basis zo sterk mogelijk te maken, zodat je de tegenstander kunt afzwakken en uiteindelijk met de grond gelijk kunt maken. Om dit gedaan te krijgen moet je om te beginnen kristallen delven en energie opwekken. Vervolgens kun je daadwerkelijk een stevige basis neerzetten met een leger dat je tegenstanders plat moet krijgen.

Het spel is nog steeds erg populair, met name in Zuid-Korea. In het Aziatische land wordt de game als nummer eén tijdverdrijf gezien. De game is daar zo belangrijk dat er vliegtuigen zijn die volledig in Starcraft-thema zijn gehuld.