De release van Android Wear 2.0 is om de hoek volgens Evan Blass, een schrijver van VentureBeat en betrouwbare bron van leaks. De release voor het verbeterde besturingssysteem voor Google staat volgens hem gepland op 9 februari 2017. Daarbij komt Google mogelijk met de aankondiging van twee gloednieuwe smartwatches, die worden ontwikkeld in samenwerking met LG.

De release van Android Wear 2.0 zou kunnen betekenen dat er mogelijk ook verschillende nieuwe horloges uitkomen, naast de horloges van Google zelf natuurlijk dan. Dat neemt niet weg dat er momenteel al meerdere bijzonder goede smartwatches verkrijgbaar zijn. De markt heeft het afgelopen jaar wel aardig stil gestaan, maar wellicht zou dit te maken kunnen hebben met het feit dat veel ontwikkelaars hebben gewacht op de release van Android Wear 2.0.

De beste Android Wear smartwatches tot nu toe

Android Wear 2.0 zou een aantal vernuftige nieuwe features met zich mee brengen. Zo worden horloges die ervan gebruik maken een stuk zelfstandiger, kan er op het horloge zelf genavigeerd worden naar de Google Play Store om apps te downloaden en krijgen horloges met NFC, Near Field Communication, mogelijk ook de functie Android Pay, waarmee betalen met je horloge mogelijk gemaakt wordt.

Wij werpen dus een blik op een aantal Android Wear smartwatches die je nu al kunt aanschaffen en die mogelijk ook, na de release van Android Wear 2.0, worden geüpgradet naar het allernieuwste besturingssysteem.

5. Sony Smartwatch 3

Als eerst op deze lijst vinden we de Sony Smartwatch 3. Het horloge met misschien wel de meest inspiratieloze naam, maar wel met het laagste prijskaartje. Dit horloge heeft een adviesprijs van 150 euro, wat vrij weinig is voor een smartwatch op dit moment. Voor een dubbeltje zit je natuurlijk niet op de eerste rang, maar de Sony Smartwatch 3 is wel een goede manier om kennis te maken met het fenomeen genaamd smartwatch.

Het horloge heeft een vrij groot schermdiagonaal, maar dit komt mede door het vierkante scherm. De resolutie is slechts 320 bij 320. De processor daarentegen kan wel op tegen de wat duurdere horloges, het horloge heeft een quadcore ARM A7 processor, goed voor 1,2GHz. Het horloge heeft wel een IP68 beoordeling en kan dus prima gebruikt worden om bijvoorbeeld mee te zwemmen. Daarnaast gaat de batterijduur van het horloge tot wel twee dagen mee.