5. Wilson

Het eerste Battlefield 1 karakter dat in onze lijst staat is Wilson. Wilson is je medevlieger in de Friends in High Places War Story. Wilson is een nuchtere en enigszins wantrouwende Brit. Vanaf het moment dat hij Blackburn ziet heeft hij het gevoel dat er iets niet helemaal in orde is.

Wilson wantrouwt Blackburn en met reden. Blackburn doet zich namelijk voor als de vierde zoon van de Earl of Windsor, een gerenomeerd persoon in de Britse kringen. Zelf is Blackburn eerder een zwendelaar en een bedrieger die zichzelf in de Britse luchtmacht heeft gelogen.

Wilson en Blackburn wantrouwen elkaar en dit zorgt voor een mooi spel tussen de twee. Na enkele missies met elkaar gevlogen te hebben komt er een soort vertrouwensband tussen de twee en komt ook Wilson wat meer los. Nadat Wilson en Blackburn zijn neergestort en Blackburn hem redt uit het wrak, legt Wilson zijn kaarten op tafel en laat hij weten dat hij allang wist dat Blackburn zich voorhield als iemand anders.

Wat volgt is een verhaal waarbij Blackburn en Wilson steeds een betere relatie met elkaar krijgen tot het punt dat Wilson Blackburn bevrijdt wanneer de Britse legertop erachter is gekomen wie hij eigenlijk is. Wilson verdient de vijfde plek door zijn Britse karakter, zijn vertrouwen in Blackburn en het feit dat je hem vanaf de eerste minuut dat je hem ziet beter wil leren kennen.