Top 4 Incredibles 2 details - Bereid je voor op deel 2!
Foto: Disney/Pixar

4. Superhelden bestaan, maar ze zijn wel illegaal

In de eerste Incredibles-film zijn de superhelden normaal. De supers zijn onderdeel van de samenleving, worden ingeschakeld wanneer nodig en ze helpen zelfs de politie. Of het nou gaat om het stoppen van dieven, of om het redden van een hopeloos katje uit een boom. De superhelden zijn volkomen normaal en iedereen accepteert ze ook.

Superhelden zijn er in alle soorten en maten: we kennen natuurlijk de familie Parr (lees: The Incredibles) maar ook Bob zijn beste vriend Lucius (Frozone) heeft superkrachten. Hij kan namelijk alles veranderen in ijs, en Bob, beter bekend als Mr. Incredible, is immens sterk. Elastigirl is super lenig, Violet kan krachtvelden maken en Dash is supersnel.

Maar superhelden zorgen voor meer problemen dan oplossingen, en dus worden supers illegaal. Bob wordt aangeklaagd door de man die zelfmoord wilde plegen maar tegen zijn wil in is gered. Dan besluit de regering superhelden te verbieden en moet Mr. Incredible zijn krachten verbergen. De Parr's moeten nu leven als een normaal gezin maar hebben moeite met hun krachten verborgen houden. Bob wil weer superheld worden.