25. Top 25 PlayStation 3 games - Bayonetta

De vorige generatie bracht ons een nieuwe heldin die zich kon mengen met hack 'n slash-grootheden als Kratos en Dante. Bayonetta werd bedacht door Hideki Kamiya, bekend van onder andere Devil May Cry.

De gameplay in Bayonetta zit superstrak in elkaar en vergt meer van de speler dan alleen maar zinloos op vijanden inhakken. Wanneer je in Bayonetta een aanval op precies het juiste moment weet te ontwijken, wordt de zogeheten Witch Time geactiveerd. Tijdens deze periode vertraagt de tijd om Bayonetta heen en heb je dus de vrijheid om aan te vallen.

Bayonetta nam het in deze game op tegen een aantal ontzettend originele eindbazen. Het toppunt werd echter bereikt bij het allerlaatste gevecht, wanneer Bayonetta de strijd aangaat met Jubileus, The Creator. In dit gevecht neem je het namelijk op tegen een gigantisch, goddelijk wezen. HOLY SHIT.

Top 25 PlayStation 3 games

24. Top 25 PlayStation 3 games - Heavy Rain

Press X to JASON!!!!! Er zijn behoorlijk wat grappen gemaakt over de sequentie uit Heavy Rain waarin je als Ethan Mars op zoek bent naar je zoon Jason. Hoewel de game wat traag op gang kwam, is Heavy Rain toch echt een meesterwerk. Heavy Rain valt bijna geen game te noemen, aangezien het meer een soort interactieve film is.

In Heavy Rain wissel je tussen vier personages die deel uitmaken van hetzelfde verhaal. Een seriemoordenaar vermoordt zijn jonge slachtoffers door ze op regenachtige dagen in regenwater te laten verdrinken. De vier hoofdpersonages raken hier op hun eigen manier bij betrokken. Heavy Rain heeft de perfecte atmosfeer om op een herfstachtige dag te spelen.

Top 25 PlayStation 3 games