De top 25 beste PS2 games

25. Legacy of Kain: Defiance

Deze action-adventure game was al even bezig, maar dit vijfde deel in de serie is absoluut de moeite waard voor de plekje in deze lijst. Interessante en wisselende karakters, een avontuurlijk verhaal, duistere werelden waar die veranderden als je er later terugkwam en natuurlijk keiharde actie.

Top 25 beste PS2 games

24. Guitar Hero III: Legends of Rock

Wie heeft er nog nooit een avondje gevuld met het indrukken van gekleurde knopjes op een plastic gitaar op de maat van keiharde AC/CD? Dat komt omdat Guitar Hero populariteit won sinds dit eerste deel en sindsdien allerlei klonen heeft gehad. Dit derde deel van de serie was toch wel een van de hoogtepunten, met nummers als Welcome to the Jungle van GNR en Iron Maidens Number of the Beast. Rock on!

Top 25 beste PS2 games

23. Fahrenheit

Tegenwoordig kennen we Quantic Dream van zijn filmische games zoals Heavy Rain en Beyond: Two Souls, die met hun interactieve stijl afstaken tegen alle generieke shooters van dat moment. Er was echter al een soortgelijke game te spelen op de PS2, namelijk Fahrenheit (in Amerika uitbracht als Indigo Prophecy).

In de game speel je met verschillende personages die samen de moord op moeten lossen die jij hebt gepleegd. Klinkt vreemd, maar dat is het in wezen ook. Vreemd op een unieke manier; zeker checken als je Heavy Rain en Beyond zwaar de shit vond.