In februari krijgen wij te maken met niet één, maar twee Britse geheimagenten. De eerste is straatschoffie Eggsy, die door Colin Firth als Harry Hart wordt omgetoverd tot een echte heer in Kingsman: The Secret Service. De tweede geheimagent is Johnny Depp in de rol van Charlie Mortdecai, een rijke Britse kunsthandelaar die voor volk en vaderland op een missie gaat om een gestolen schilderij te heroveren.

Kingsman: The Secret Service - 12 februari

Kingsman: The Secret Service is gebaseerd op het stripboek The Secret Service van Mark Millar en Dave Gibbons, die ook bekend zijn van de Kick-Ass stripboeken. Regisseur Matthew Vaughn heeft de eerste Kick-Ass film en X-Men: First Class geregisseerd en keert nu terug voor Kingsman: The Secret Service. De film vertelt het verhaal van Gary 'Eggsy' Unwin (Taron Egerton), een veroordeelde straatschoffie, die wordt gevraagd om mee te doen aan een hard en competitief trainingsprogramma van een supergeheimen spionnenorganisatie.

Deze uitnodiging krijgt Eggsy van Harry Hart (Colin Firth), een veteraan binnen de spionnenorganisatie, die de vader van Eggsy heeft gekend. Eggsy heeft alleen zijn bedenkingen, tot hij Harry eigenhandig een groep schoften ziet uitschakelen met high-tech wapens. Door mee te doen met het rigoureuze trainingsprogramma, hoopt Eggsy een plek als agent te verdienen, om uiteindelijk de gestoorde tech genius Valentine (Samuel L. Jackson) te kunnen verslaan.

De cast van Kingsman: The Secret Service wordt verder aangevuld met namen als Michael Kaine en Mark Strong, die beide deel uitmaken van de spionnenorganisatie. Verder speelt Sofia Boutella de rol van Gazelle, het gevaarlijke hulpje van Valentine die op twee kunstbenen loopt.

Mortdecai - 19 februari

Charlie Mortdecai (Johnny Depp) is een vrolijke kunsthandelaar en part-time snoodaard, die in zijn dagelijkse leven te maken heeft met boosaardige Russen, de Britse MI5, zijn onmogelijke vrouw Johanna (Gwyneth Paltrow) en een internationale terrorist. Zijn leven wordt al snel drukker als Mortdecai door inspecteur Martland (Ewan McGregor) wordt gevraagd om een gestolen schilderij terug te vinden, die de code bevat van een verloren bankrekening gevuld met goud van de Nazi's.

Voor deze missie heeft Mortdecai zijn prachtige looks en geweldige charme tot zijn beschikking, maar gelukkig heeft hij ook nog de brute kracht van zijn huisknecht Jock (Paul Bettany). Daarbij moet hij tijdens zijn reis de charmes van Georgina (Olivia Munn) weerstaan, wat vrij moeilijk is, aangezien Georgina een nymfomane is. Voor dit verhaal mogen wij de Britse schrijver Kyril Bonfiglioli bedanken, die in totaal drie boeken over Mortdecai heeft geschreven, die zijn samengevat in deze film.