De grootste film van de maand oktober is zonder twijfel, Spectre. Alweer de 24ste James Bond film en de vierde keer voor Daniel Craig in deze befaamde rol, waarin hij het dit keer opneemt tegen Franz Oberhauser gespeeld door Christoph Waltz. In de film The Martian hoeft Matt Damon het niet op te nemen tegen een vijand, maar wel tegen verhongering en misschien ook wel eenzaamheid. Zo is hij door omstandigheden achtergelaten op Mars, waar hij in zijn eentje moet zien te overleven.

Spectre - 29 oktober

In de nasleep van Raoul Silvas aanval op MI6, zet een cryptische boodschap een serie aan evenementen op gang, waardoor James Bond oog in oog komt te staan met de sinistere organisatie, beter bekend als SPECTRE. Terwijl Gareth Mallory (de nieuwe M) aan het vechten is tegen politieke druk die de toekomst van MI6 bedreigt, ontdekt Bond dat de oplossing tot het ontrafelen van het web aan samenzweringen, ligt bij het beschermen van een onschuldige dochter van een gevaarlijke vijand.

Dit brengt Bond op een gevaarlijk pad van Mexico naar Italië en van Oostenrijk naar Marokko, waar hij wordt geforceerd om te handelen buiten zijn bereik om tot een confrontatie te komen met een vijand uit zijn verleden.

Het nieuwste deel van James Bond kent veel bekende gezichten waaronder uiteraard Daniel Craig, maar ook Ralph Fiennes (M), Naomi Harris (Eve Moneypenny), Ben Whishaw (Q) en Rory Kinnear (Tanner). Nieuwe gezichten binnen de James Bond films zijn onder andere van Christoph Waltz (Franz Oberhauser), Léa Seydoux (Madeleine Swann), Dave Bautista (Mr. Hinx) en Monica Belucci (Lucia Sciarra). De gehele cast staat onder leiding van regisseur Sam Mendes, die eerder ook verantwoordelijk was voor de vorige James Bond film, Skyfall.

The Martian - 1 oktober

Tijdens een bemande missie naar Mars wordt vastgesteld dat astronaut Mark Watney (Matt Damon) is overleden na een gevaarlijke storm, waardoor de rest van de bemanning hem achterlaat. Alleen blijkt achteraf dat Watney de storm wel heeft overleefd en is daardoor in zijn eentje gestrand op een vijandige planeet. Met enkel magere voorraden, moet hij zijn intuïtie, hersenen en daadkracht inzetten om een bericht naar de aarde te sturen.

Miljoenen kilometers verderop werken NASA en een team van internationale wetenschappers onvermoeibaar aan een oplossing om "the Martian" naar huis te brengen, terwijl de bemanningsleden van Watney gelijktijdig een plan opzetten om een gewaagde en misschien wel onmogelijke reddingsmissie uit te voeren. De wereld kijkt toe hoe deze plannen zich uitspelen in de hoop dat Watney veilig thuis kan komen.

De film The Martian is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Andy Weir en omgezet naar een film door de bekende regisseur Ridley Scott (Alien, Prometheus). Naast een hoofdrol voor Matt Damon wordt de cast van The Martian verder aangevuld met andere grote namen als Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Michael Peña, Jeff Daniels, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean en Donald Glover.