Wij trappen de maand september af met een film die bij menig gamer bekend in de oren moet klinken, namelijk Hitman Agent 47. De rol van onze geliefde kale huurmoordenaar wordt vertolkt door de Britse acteur Rupert Friend onder leiding van Poolse regisseur Aleksander Back die met Hitman Agent 47 zijn debuut maakt.

Een andere grote blockbuster voor de maand september is de film Everest met bekende namen als Jake Gyllenhaal, Sam Worthington en Keira Knightley. Deze avonturenfilm is voor de authenticiteit daadwerkelijk opgenomen in de Himalaya, nog voor de verwoestende aardbevingen Nepal troffen.

Hitman Agent 47 - 3 september

In Hitman Agent 47 staat een elite huurmoordenaar centraal, die vanaf conceptie genetisch gemanipuleerd is om de perfecte moordmachine te worden. Hij staat enkel bekend als de laatste twee cijfers van de barcode, die achter op zijn nek is getatoeëerd, nummer 47. Hij is de samenkomst van decennia aan onderzoek en 46 voorgangers, die hem ongekende kracht, snelheid, stamina en intelligentie hebben gegeven.

Zijn nieuwste doel is een multinational met plannen om het geheim van Agent 47 te achterhalen en daarmee een leger aan huurmoordenaars op te zetten, wiens krachten die van Agent 47 overstemmen. Om dit tegen te gaan werkt hij samen met een jonge vrouw, die mogelijk de geheimen kent om deze krachtige en onwettelijke vijand te verslaan. Tegelijkertijd maakt Agent 47 verbazingwekkende ontdekkingen over zijn eigen origine en het geheel eindigt in een epische strijd met zijn meeste gevaarlijke vijand tot nu toe.

Everest - 17 september

De film Everest is geïnspireerd op de ongelofelijke en waargebeurde evenementen uit 1996, om de top van 's werelds hoogste berg te bereiken. Het verhaal gaat over de inspirerende reis van twee verschillende expedities, die worden uitgedaagd door één van de woeste sneeuwstormen ooit gemeten door de mensheid. De moed van de mannen wordt getest door de meeste wrede elementen op aarde, waarbij de klimmers langs bijna onoverkoombare obstakels moeten komen als een levenslange obsessie zich vertaald in een adembenemende worsteling om te overleven.

In deze spannende en witte epos zien wij onder andere Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Emily Watson, Keira Knightley, Sam Worthington en Jake Gyllenhaal op het doek schitteren. Dit verhaal van epische proporties komt uit handen van IJslandse regisseur Baltasar Kormákur, die eerder verantwoordelijk was voor films als 2 Guns en Contraband.