De grootste film van februari is toch wel Deadpool over de "Merc with a mouth". Ryan Reynolds krijgt hierbij zijn tweede kans als Deadpool, nadat hij eerder het karakter speelde in X-Men Origins Wolverine. Ook krijgt hij een tweede kans als superheld, nadat Green Lantern toch weinig succes behaalde.

Ben je geen fan van superhelden, maar kun je wel wat actie gebruiken in februari? Dan is de mythologische film Gods of Egypt wat voor jou, waarin de goden Horus en Set tegen elkaar vechten voor de troon van Egypte.

Deadpool - 11 februari

Gebaseerd op de meest onconventionele anti-held uit de stripboeken van Marvel, vertelt Deadpool het oorsprongsverhaal van de voormalig Special Forces soldaat die zich omtovert tot de huurling Wade Wilson. Nadat hij onderdeel was van schurkachtige experimenten, blijft hij over met snel helende krachten en het alter ego van Deadpool. Gewapend met nieuwe vaardigheden en een donker doorgedraaid gevoel voor humor, maakt Deadpool jacht op de man die zijn leven bijna had verwoest.

De Amerikaan Tim Miller maakt met Deadpool zijn regiedebuut voor een speelfilm, na eerder al twee korte films te hebben geregisseerd. Hij doet dit aan de hand van een script geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick, bekend van Zombieland. Naast Ryan Reynolds als Deadpool, zien wij ook nog Morena Baccarin, Ed Skrein, TJ Miller, Gina Carano en Brianna Hildebrand terug in de film. De stem van Stefan Kapicic is te horen in de rol van Colossus.

Gods of Egypt - 25 februari

Gods of Egypt is een spectaculaire actie-avonturen film geïnspireerd op klassieke mythologie uit Egypte. In de film hangt de overleving van de mensheid aan een zijden draadje als de onverwachte en sterfelijke held Bek (Brenton Thwaites), een opwindend avontuur aangaat om de wereld en zijn ware liefde te redden. Om zijn missie te doen slagen, moet hij de hulp inroepen van de krachtige god Horus (Nikolaj Coster-Waldau).

Gezamenlijk vechten Bek en Horus in een onwaarschijnlijke alliantie tegen Set (Gerard Butler), de meedogenloze god van duisternis die de troon van Egypte heeft overgenomen. Set heeft het ooit zo vredige en welvarende rijk ondergedompeld in chaos en conflict. Als de adembenemende strijd tegen Set en zijn handlangers de twee helden meeneemt naar het hiernamaals en door de hemel, moeten zowel Horus als Bek een aantal testen van moed en opoffering overwinnen als zij deze epische confrontatie willen overleven.

Gods of Egypt wordt geregisseerd door de in Egypte geboren Alex Proyas, bekend van I, Robot en The Crow. Hij geeft leiding aan een cast bestaande uit Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Abbey Lee, Courtney Eaton, Rufus Sewell, Geoffrey Rush, Elodie Yung en Chadwick Boseman.