In de maand april kunnen wij genieten van twee grote blockbuster films uit een bekende franchise. Allereerst gaat het verhaal in het Marvel universum verder met Avengers Age of Ultron, waardoor wij onze favoriete solohelden als Iron Man, Captain America en Thor weer samen zien vechten.

De tweede blockbuster film is Furious 7, die een speciale betekenis heeft gekregen door het overlijden van Paul Walker. Zo had hij slechts enkele scènes voor de film opgenomen, maar dat is opgelost door zijn broers Caleb en Cody als stand-ins te gebruiken en op een later moment het gezicht van Paul digitaal toe te voegen.

Avengers Age of Ultron - 22 april

Wanneer Tony Stark een slapend en vredelievend programma opstart, gaat alles ineens bergafwaarts voor de machtigste helden van aarde. Het superheldenteam van Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye krijgen de ultieme test voor zich, als het lot van de planeet in hun handen ligt. Met de opkomst van de kwaadaardige Ultron, is het aan de Avengers om hem te stoppen om zo zijn slechte plannen tegen te houden. Dit leidt al snel tot ongemakkelijke allianties en onverwachte actie, waardoor een weg ontstaat naar een episch en uniek globaal avontuur.

De cast van Avengers Age of Ultron is goed gevuld met Robert Downey Jr als Iron Man, Chris Evans als Captain America, Chris Hemsworth als Thor, Mark Ruffalo als The Hulk, Scarlett Johansson als Black Widow en Jeremy Renner als Hawkeye. Het team van superhelden krijgt nog verdere hulp van Samuel L. Jackson als Nick Fury en Cobie Smulders als Agent Maria Hill, om gezamenlijk James Spader als Ultron te verslaan, een angstaanjagende technologische slechterik vastbesloten om het menselijk ras te vernietigen.

Onderweg wordt het team geconfronteerd met de komst van twee mysterieuze en krachtige nieuwelingen, namelijk Wanda Maximoff/Scarlet Witch gespeeld door Elizabeth Olsen en Pietro Maximoff/Quicksilver gespeeld door Aaron Tayler-Johnson. Als laatste ontmoet het team een oude vriend in een nieuwe vorm, namelijk Paul Bettany als Vision.

Furious 7 - 1 april

Na het verslaan van Owen Shaw en zijn crew, kunnen Dominic Toretto (Vin Diesel), Brian O'Conner (Paul Walker) en de rest van de crew weer vreedzaam terugkeren naar de Verenigde Staten, om zo hun normale leven weer op te pakken. Alhoewel, Owens oudere broer Deckard Shaw (Jason Statham) komt achter Dom en zijn crew aan, om wraak te nemen voor de dood van zijn broer, waardoor de gehele crew opnieuw in gevaar is.

De cast van Furious 7 wordt geleid door het trio Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson onder leiding van de Maleisische regisseur James Wan. De cast wordt verder aangevuld met bekende gezichten uit de serie, waaronder Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black. Er zijn daarnaast ook nog een aantal internationale nieuwkomers als Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell die de cast compleet maken.