De grootste publiekstrekkers van de maand mei zijn Mad Max Fury Road en Pitch Perfect 2, twee films die ieder zijn eigen uitgesproken doelgroep hebben. Mad Max Fury Road heeft heel lang op de plank gelegen voordat de film eindelijk in ontwikkeling ging. Anno 2015 is hij eindelijk klaar met Tom Hardy als Max Rockatansky in plaats van de beruchte Mel Gibson. De mensen die van a capella houden, kunnen genieten van Pitch Perfect 2 met Anna Kendrick in de hoofdrol, wie muzikaal bekend werd van het Cups liedje uit de eerste Pitch Perfect film.

Mad Max Fury Road - 14 mei

Mad Max Fury Road vertelt een apocalyptisch verhaal dat zich afspeelt in de verre uithoek van onze planeet. In een kaal woestijnachtig landschap is de menselijkheid weg en iedereen vecht voor de laatste levensbenodigdheden. In deze wereld zijn twee rebellen op de vlucht, die heel misschien de orde weer kunnen herstellen.

Aan de ene kant is er Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, die enkel op zoek is naar rust en vrede in zijn leven, na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Aan de andere kant is er Furiosa (Charlize Theron), een dame van actie en iemand die gelooft dat haar kans op overleven gevonden kan worden door de woestijn over te steken richting haar geboorteland.

Pitch Perfect 2 - 14 mei

In Pitch Perfect 2 worden de Bella's uit het Aca-Circuit gegooid, na een problematisch ongelukje voor de ogen van de president van de Verenigde Staten. Om schoon schip te maken en hun status weer terug te krijgen, moeten de Bella's een onmogelijke taak uitvoeren. Namelijk een internationale competitie winnen, waar nog nooit eerder een Amerikaans team heeft gewonnen.

Om deze monumentale taak te behalen moeten de dames hun bond van vriendschap en zusterschap versterken en de competitie wegblazen met hun geweldige aca-magie. Samen met nieuwe vrienden en oude rivalen die de dames onderweg tegenkomen, kunnen de Bella's hopelijk hun dromen waarmaken.