Deze maand beginnen wij met de grote zomerblockbusters van dit jaar. Allereerst is er Terminator Genisys, waarin Arnold Schwarzenegger zijn terugkeer maakt in een voor hem iconische rol. Vervolgens gaan wij door met een gloednieuwe superheldenfilm van Marvel, waarin Paul Rudd het kostuum van Ant-Man aantrekt. Wij eindigen de maand met een echte Tom Cruise film, namelijk Mission Impossible Rogue Nation.

Terminator Genisys - 9 juli

Wanneer John Connor (Jason Clarke), de leider van het menselijk verzet in 2029, Sgt. Kyle Reese (Jai Courtney) terugstuurt naar 1984 om zo zijn moeder Sarah Connor (Emilia Clarke) en de toekomst te beschermen, ontstaat er een onverwachte reeks aan gebeurtenissen die een gebroken tijdlijn achterlaat.

Hierdoor komt Sgt. Reese terecht in een nieuwe en onbekende versie van het verleden, waar hij in aanraking komt met onwaarschijnlijke bondgenoten, zoals de Guardian (Arnold Schwarzenegger), maar ook met gevaarlijke nieuwe vijanden en een onverwachte nieuwe missie, namelijk het resetten van de toekomst.

Ant-Man - 16 juli

De volgende evolutie van het Marvel Cinematic Universum brengt een oprichter van de Avengers voor de eerste keer naar het grote scherm, namelijk Ant-Man. Bewapend met de wonderbaarlijke vaardigheid om kleiner te worden in grootte, maar sterker te worden in kracht, moet meestersdief Scott Lang (Paul Rudd) op zoek naar zijn innerlijke held om zijn mentor, Dr. Hank Pym (Michael Douglas) te helpen.

Samen moeten zij het geheim achter het spectaculaire Ant-Man kostuum beschermen voor een nieuwe generatie aan torenhoog gevaar. Tegenover ogenschijnlijke onoverkoombare obstakels, moeten Pym en Lang een diefstal ten uitvoer brengen die de gehele wereld van ondergang redt.

Mission Impossible Rogue Nation - 30 juli

Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team van IMF nemen de meest onmogelijke missie ooit op zich, namelijk het uitroeien van de Syndicate, een internationale schurkenorganisatie met dezelfde vaardigheden als zij. Om deze missie tot een goed einde te brengen, kan Tom Cruise gelukkig gebruikmaken van een sterk team uit welbekende agenten als Jeremy Renner, Simon Pegg en Ving Rhames. Verder maakt de Zweedse Rebecca Ferguson haar Mission Impossible debuut door het team van Tom Cruise aan te vullen.