We hadden gerust een top 20 van deze lijst kunnen maken, want er zijn genoeg actiegames waarin een degelijk vechtsysteem zit. Zo heeft Assassin's Creed door de jaren heen een aantal goede vechtsystemen geïntroduceerd, maar was een veelgehoord kritiekpunt het gemak waarmee je vijanden verslaat. For Honor wist daarentegen op een vernieuwende manier man tot man gevechten meer diepgang te geven.

Toch konden ze wat ons betreft niet op tegen de volgende games, die goed uitgewerkte en gebalanceerde combat hebben. De verschillen zijn bovendien groot en de genres beperken zich niet slechts tot hack 'n slash games. Variërend van RPG's tot lineaire singleplayers, de mogelijkheden zijn overal.

10. inFAMOUS: Second Son

Bewandel je het slechte pad of juist het goede? Voor welk doeleinde jij je superkrachten inzet, is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van de InFamous serie. De eerste twee games speelde je als Cole McGrath die door een explosie superkrachten heeft gekregen in de vorm van elektriciteit.

In InFamous Second Son draait het om de jonge Delson Rowe, die verschillende soorten superkrachten heeft door ze van anderen te absorberen. In plaats van maar één element te beheersen, kan Delson in Second Son gebruik maken van rook, neon, steen en hologrammen. Het vechten is daardoor veel afwisselender, omdat je nu kunt wisselen tussen de krachten.