Top 10 Star Wars momenten - A long time ago...

Star Wars bevat een gigantische reeks aan iconische momenten en prachtige scènes. Van de lightsaber gevechten tot de diepgaande gesprekken zijn er talloze Star Wars momenten die deze top 10 kunnen halen. De taak om een top 10 te maken is misschien wel onmogelijk, maar toch zijn hier de top 10 Star Wars momenten!

Pas op, deze special bevat spoilers over Star Wars episode I t/m episode VII. Keer om nu het nog kan!

10. De Resistance komt je redden (Episode VII)

Deze top 10 begint met het bewonderen van de Resistance in Episode VII. De Resistance is een nieuwe groep rebellen die zich tegen de ultieme macht van The First Order verzet. De bekende rebellen die in hun X-Wings al jarenlang de strijd aangaan in a galaxy far far away hebben ook een prachtig moment in Star Wars Episode VII: The Force Awakens.

Dit moment gaat over een scène waarbij Han Solo, Chewbacca en Finn gevangen zijn genomen door the First Order na een groot vuurgevecht. Ze lijken geen kant op te kunnen, totdat Han Solo de Resistance ziet komen aanvliegen! Met een grote vloot van X-Wings neemt Poe Dameron de leiding om the Empire even te laten zien wie zij zijn.

Dit gebeurt op een prachtige manier, zo ontstaat er in deze scène een geweldig luchtgevecht waarbij de een na het andere ontploffende ruimteschip is te zien. Dit gaat gepaard met de prachtige soundtrack waardoor deze scène echt even een kippenvelmoment is. Natuurlijk is dit moment ook bekend van de traitor-scene waar Finn en een stormtrooper een episch gevecht aangaan.

De combinatie van het luchtgevecht, de muziek en het gevecht op de grond zorgt ervoor dat deze scène op nummer tien van de top 10 Star Wars momenten staat.