Foto: NBC Universal

Netflix is momenteel de grootste streaming dienst ter wereld. Het bedrijf voegt op maandelijkse basis nieuwe content toe, inmiddels zelfs zoveel dat veel geweldige series een beetje op de achtergrond blijven. Daarom zetten wij vijf van deze geweldige ondergewaardeerde Netflix series voor jou op een rijtje.

De timing is overigens ook goed, want na het lezen van dit lijstje weet je wat je met de Kerst te doen staat. Je gaat natuurlijk niet buiten in het gras relaxen of zwemmen met vrienden, dus wil je wat te doen hebben in je vakantie? Check dan onze top 5 ondergewaardeerde Netflix series, dan kan je gewoon lekker in je bed blijven liggen.

10. Z Nation

Zombie babies, freak shows, humor, spanning en ga zo maar door. Z Nation is de gekke, grappige en sneller lopende versie van The Walking Dead.

Z Nation wordt vaak overgeslagen omdat men denkt dat het een rip-off is van The Walking Dead, maar dat denkt men waarschijnlijk over elke serie waar zombies een rol in spelen vandaag de dag. Z Nation pakt het net even wat anders aan, met slow-motion effecten en ontzettend veel afwisseling in de gebeurtenissen.

Daarnaast is het fijn dat Z Nation beschikt over een kop en een staart, al is het verhaal vrij simpel. Er heeft een zombie outbreak plaatsgevonden en een groep overlevenden probeert een doel te vinden in deze post-apocalyptische wereld. Gelukkig vinden ze dit doel snel en gaan ze ook daadwerkelijk aan de slag.

De karakterontwikkelingen en achtergrondverhalen zijn ontzettend goed uitgewerkt, het is een erg spannende serie en soms lig je juist een hele aflevering in een deuk. De serie wordt heel anders gepresenteerd dan The Walking Dead, dus laat je daardoor niet tegenhouden om aan deze geweldige serie te beginnen.

Z Nation scoort een IMDb cijfer van 6.6. Dit is voornamelijk gebaseerd op de weinige diepgang in het verhaal. Maar de entertainment waarde van de serie ligt zeer hoog en dat maakt het een hele toffe serie.