Vechtgames bestaan eigenlijk al zo lang als videogames. De eerste game die een vechtervaring voor twee spelers tegelijk introduceerde was de game Karate Champ uit 1984 (onder andere voor de NES). Over de jaren hebben we vele franchises van vechtgames zien komen, en sommige ook weer zien gaan.

De meeste vechtgames hebben tegenwoordig meer dan twintig karakters die speelbaar zijn. Sommige van deze karakters komen qua type erg veel voor, zoals de mannelijke ninja. Maar het gebeurt ook wel eens dat er echt een vreemde snuiter tussenzit. Dit is onze top 10 gekste vechtgame characters ooit.

10. Dhalsim (Street Fighter)

Dhalsim is een flexibele yoga meester uit India. We zagen Dhalsim als eerste verschijnen in Street Fighter 2: The World Warrior en vanaf die tijd is Dhalsim niet meer weg te denken uit Street Fighter. Zo verscheen hij ook nog in het laatste deel Street Fighter V voor PlayStation 4.

Waarom is Dhalsim één van de gekste vechtgame characters?

Als we zeggen dat Dhalsim flexibel is, is dit geen understatement. Dhalsim kan zijn ledematen extreem ver uitstrekken om de tegenstander te belagen. Daarbij staat hij meestal op één been en kan hij uit het niets gigantische vuurballen creëren. Hij is helemaal zen, maar dat sluit niet uit dat Dhalsim toch ook een beetje een vreemde snoeshaan is.