Is er dit jaar wel iets moois verschenen? Want op dit moment wordt Hollywood overspoeld door niets minder dan sequels en reboots en het begint er op te lijken dat niemand hier op zit te wachten. Elke denkbare succesvolle film krijgt plots een pre- of sequel en de originaliteit blijft uit. Terwijl Hollywood het moeilijk heeft grip te krijgen op het jongere publiek hebben wij met moeite een lijstje samengesteld met films die het wel degelijk waard zijn om te kijken.

10. The Nice Guys

Laten we het lijstje aftrappen met iets wat niet een sequel of reboot betreft. Regisseur Shane Black kwam in mei met een verfrissende en grappige film op het juiste moment. In Nederland werden The Nice Guys in de bioscopen al snel verstoten door grotere titels zoals bijvoorbeeld Angry Birds: The Movie, maar dit betekent niet dat hij minder leuk is. Wel een fair warning: je moet er van houden!

Deze thriller/komedie vertelt het verhaal van privé-detective Holland March (Ryan Gosling) die met tegenzin een duo vormt met Jackson Healy (Russell Crowe) om de vermissingszaak van een jong meisje op te lossen. Tijdens hun onderzoek vinden ze al snel een verband tussen het vermiste meisje en het overlijden van pornoster Misty Mountains. Dit zorgt voor een complot dat aan het licht komt en ook de machtigste kringen krijgen hier lucht van.

9. 10 Cloverfield Lane

Dat J.J. Abrams bekend staat om zijn verassingen, is inmiddels wel duidelijk, want anno 2016 weet de gemiddelde bioscoopganger al maanden van te voren wat er nog verschijnt. 10 Cloverfield Lane was een uitzondering die out of te blue kort van te voren met een minimalistische trailer opdook. En nee het is geen sequel van soortgelijke titel Cloverfield.

Op de vlucht na een gefaalde relatie raakt een jonge vrouw (Mary Elizabeth Winstead) betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Wanneer ze bijkomt, bevindt ze zich in een kelder, haar wonden zijn verzorgd, maar ze ligt wel vast aan een ketting. Ontvoerder John Goodman beweert dat hij haar leven heeft gered van een chemische aanval die de wereld verwoest schijnt te hebben. Ze kan dit niet geloven en doet er vanaf dat moment alles aan om te ontsnappen, ongeacht alle gevaren die achter de bunker schuilen.