Het samenstellen van de Top 10 beste zombie games is geen gemakkelijke opgave. Zoals gezegd, is de verscheidenheid in de games enorm en is het vergelijken van de games soms behoorlijk lastig. We hebben toch een poging gedaan.

Welke game staat er op nummer 1? Lees snel verder om er achter te komen.

Top 10 beste zombie games Plants vs zombies

10. Plants vs Zombies

De eerste zombie game in onze Top 10 beste zombie games is Plants vs Zombies. Plants vs Zombies is een soort tower defense game waarbij je met behulp van allerlei verschillende soorten planten je huis moet beschermen tegen hordes van zombies. De planten die je tot je beschikking krijgt hebben ieder een eigen karakteristiek en zijn of verdedigend of aanvallend van aard.

In het begin van de game heb je maar beschikking over een klein aantal planten maar met (bijna) ieder geslaagd level krijg je er een plantensoort bij, ieder met zijn eigen grappige naam. Deze nieuwe planten zul je hard nodig hebben, want de zombies veranderen regelmatig. Zo kun je een zombie tegenover je krijgen die in een volledig American Football outfit op je af stormt of komt er een gravende zombie aan die achter jouw linies te voorschijn komt.

Plants vs Zombies is in te delen in drie delen, allereerst je voortuin. Dit is een standaard map waar alle planten makkelijk bruikbaar zijn. Daarna kom je in je achtertuin terecht waar een zwembad een groot deel van de tuin in beslag neemt. Voordat je planten kan gebruiken in je zwembad moet er eerst een lelieblad worden geplaatst waar de planten op kunnen staan.

Het laatste deel speelt zich af op het dak van je huis. Om hier planten te kunnen neerzetten moet je eerst plantenpotten neerzetten waar de planten in kunnen staan.

Plants vs Zombies is zeer verslavend en makkelijk te spelen. Het begin van de game is erg makkelijk maar wordt zeker uitdagend naarmate je verder komt. De stijl van de game past er goed bij, de kleurrijke vrolijke toon zorgt voor menig glimlach op je gezicht.

Desondanks kan de game behoorlijk eentonig worden wanneer je een tactiek hebt bedacht die blijkt te werken. De levels kunnen dan snel saai worden doordat je continu dezelfde planten plaatst en daardoor weinig uitdaging krijgt. Vandaar dat Plants vs Zombies de nummer 10 positie behaalt in deze Top 10 beste zombie games.