Dit jaar verschijnen er niet alleen een paar exclusieve titels op de Xbox One, zoals Battletoads, Phoenix Point en Ori and the Will of the Wisps. Die games staan niet in de lijst, want die kan je vinden in de top 5 beste exclusieve Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken. Deze lijst een mix van exclusieve games en titels die op meerdere platformen uitkomen.

10. Resident Evil 2

Capcom bewees twee jaar geleden met Resident Evil 7 dat het survival horror genre verre van dood is. De game was op enkele momenten angstaanjagend en vanuit de first-person werden sommige aspecten nog veel enger. De ontwikkelaar hoopt het succes van die titel te evenaren met de Resident Evil 2 remake.

In de game volg je het verhaal van beginneling Leon Kennedy en student Claire Redfield die uit Raccoon City moeten ontsnappen na een zombie-uitbraak. Kogels zijn schaars en precies richten is een pré om te overleven in de vele omgevingen die volgepropt zijn met ondoden. In onze hands-on merkten wij dan ook dat de maker erg zijn best heeft gedaan om het angstzweet over je rug te laten lopen.

Resident Evil 2 komt op 25 januari uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.