1. Fez (9,99 euro)

Fez is onze de nummer één van onze beste PlayStation Store games en weet zich goed te onderscheiden van andere puzzelplatformers dankzij een slimme mechanic. In de game moet je namelijk constant het perspectief bijdraaien om door te kunnen spelen en hierin zit dan ook de kern van de puzzels. Je speelt Fez namelijk als een 2D-platformer, maar de wereld waarin Fez zich afspeelt heeft drie dimensies. In gameplay vertaalt dit zich naar vier tweedimensionale zijden van deze 3D-wereld.

In Fez is het aan jou om het gouden zesvlak die tijd en ruimte in balans houdt te herstellen. Deze is namelijk over de hele wereld verspreid, waardoor de wereld langzaam uit elkaar valt. Tijdens je zoektocht merk je al snel dat het erg belangrijk is om de perspectief rotatie-mechanic goed te gebruiken. Deze is namelijk de basis van alle puzzels en essentieel om de wereld te doorkruisen.

Dit zijn de Top 10 beste PlayStation Store games

Dit zijn de tien beste PlayStation Store games die wij je van harte kunnen aanraden. Mocht je al deze games nou al uitgespeeld hebben en denk je dat je vorig jaar een paar goede games hebt gemist? Kijk dan vooral naar onze top 10 PlayStation 4 games van 2017.