Deze top 10 beste Netflix series award winnaars zal bestaan uit een aantal series dat je ongetwijfeld kent en hebt gezien. Maar er zullen misschien ook een paar series tussen staan die je nog niet hebt gezien. Misschien heb je er wel van gehoord maar heb je de serie gewoon nog niet de kans gegeven. Omdat de mensen die er verstand van hebben meestal wel weten waar ze het over hebben, hebben we dit lijstje opgesteld.

We hebben in het geval van deze top 10 gekeken naar de hoeveelheid awards die een original serie heeft gewonnen en niet naar de prestige die een bepaalde prijs waard is. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw favoriete serie buiten de boot is gevallen omdat deze wel een grote prijs heeft gewonnen, maar minder prijzen in totaal. Met andere woorden; don’t shoot the messenger over deze top 10 beste Netflix series award winnaars.

10. A Series of Unfortunate Events

Te beginnen met de serie die misschien nooit de mainstream aandacht heeft gekregen die het verdiende. Gebaseerd op de boeken van Lemony Snicket of Daniel Handler is A Series of Unfortunate Events een serie die je eigenlijk wel gezien moet hebben. Met vier prijzen in de pocket waaronder een peabody en nog twee Emmy nominaties die nog niet beslist zijn mogen we toch zeggen dat de serie wel iets goed doet.

Voor de mensen die niet bekend zijn met de serie of met het verhaal in het algemeen dien je jezelf ten eerste even in een hoekje te schamen. Als je terug bent uit je hoek zullen we kort het plot voor je uitleggen. Het verhaal draait om de Baudelaire wezen dat bij een gestoord ver familielid worden ondergebracht nadat hun niet in de slappe was zittende ouders komen te overlijden in een brand. Graaf Olaf, het gestoorde familielid in kwestie ziet de erfenis wel zitten en het lijkt hem dan ook wel een goed idee om de wezen uit de weg te ruimen.

Que A Series of Unfortunate Events waarin bizarre avonturen en grappige momenten niet van de lucht zijn en elkaar in rap tempo afwisselen. Met Neil Patrick “Barney Stinson” Harris als Graaf Olaf staat de serie al twee seizoenen en achttien afleveringen sterk en Netflix heeft ook al bevestigd dat er een derde seizoen aan zit te komen. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe serie dan schiet je met deze nummer 10 in de top 10 beste Netflix Series award winnaars in ieder geval niet mis.