Foto: Netflix

De tien afleveringen die je hieronder vindt, zijn geselecteerd op een paar regels. Zo mag elke serie maar één keer in de lijst te vinden zijn en moeten de afleveringen op Netflix te vinden zijn. Dat betekent dat je hier geen Game of Thrones of Westworld zult vinden.

10. House of Cards – Seizoen 2, aflevering 1: Chapter 14

De eerste van de beste Netflix afleveringen ooit komt van één van de eerste Netflix Original series, House of Cards. Wat je ook van House of Cards denkt sinds de controverse rondom Kevin Spacey, er is geen ontkennen aan dat deze aflevering van House of Cards puur goud is. Het is namelijk de eerste aflevering van het tweede seizoen die stevig voortborduurt op de kwaliteit van het eerste seizoen.

Als vers geselecteerde Vice President van de Verenigde Staten heeft Frank Underwood zijn handen vol aan losse eindjes. Hij sloot het eerste seizoen namelijk niet af zonder een smerig spelletje te spelen en de eerste aflevering van het tweede seizoen draait om juist om hoe hij zichzelf kan redden. Het leidt tot misschien wel het meest iconische moment uit de gehele serie en dat dankzij een metro. Meer zullen we niet zeggen.