Foto: Universal Pictures

Wat is het toch heerlijk. Samen onder een dekentje op de bank kruipen terwijl het buiten guur is. Een bak popcorn erbij waarvan je weet dat de helft op de grond gaat belanden, omdat je je verrot gaat schrikken. Alle lichten uit en het geluid van je home cinema set flink hard.

Het is tijd voor een horrorfilm. Maar dan wel een die je de stuipen bezorgt op de goede manier en dus niet in een lachstuip achterlaat. 2017 kende behoorlijk wat sterke film in het schrik-je-rot genre, maar wat zijn nou de beste volgens ons?

10. Cult of Chucky

We openen deze top 10 beste horrorfilms van 2017 met een bekende in de horrorwereld. Regisseur Don Manchini kwam jaren geleden met een film die uitgroeide tot een waar fenomeen: Child’s Play. Een schattige kinderpop die tot leven komt omdat de geest van een seriemoordenaar erin besluit te trekken. Natuurlijk gaat die vervolgens aan het moorden.

Vier jaar na Curse of Chucky is de Good Guy pop terug voor nog een hele serie aan moorden. Na de gebeurtenissen uit Curse of Chucky is Nica Pierce in een gesticht beland. Haar behandelaar besluit op een dag dat het een goed plan is om zijn cliënten met een pop te behandelen. Precies, een Good Guy pop.

Al snel beginnen de moorden in het gesticht en moet Nica nogmaals vechten voor haar leven. Cult of Chucky is het zevende deel in de serie. De film is op 20 oktober uitgekomen.