2018 gaat op het gebied van games vooral de boeken in als controversieel. Zo werden nieuwe alsook populaire franchises compleet afgeslacht en speelde het lootbox conflict een grote rol. Aan de andere kant kenden titels die in geen jaren gespot zijn een onoverwinnelijke terugkeer en werd er hevig geëxperimenteerd met bestaande formules. Al met al een bewogen periode, waarbij de tien volgende games mijn rots in de branding zijn geweest.

10. Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros stond altijd gelijk aan vele avonden de competitieve geest van de vriendengroep naar boven halen. Alhoewel iedereen opeens een geboren fanatiekeling bleek te zijn, werd er ook veel gelachen. Wat heeft deze franchise toch voor een hoop onvergetelijke ervaringen gezorgd!

Er was geen enkele reden te verzinnen om het nieuwste deel niet aan te schaffen, in de hoop dat de gouden momenten herleefd konden worden. Helaas is het nog niet zover gekomen aangezien de game eigenlijk pas uitgebracht en er toch aan training ontbreekt. Zonde eigenlijk, want Super Smash Bros Ultimate is zonder twijfel de beste en meest uitgebreide Smash game die ooit uit is gekomen.

Waarom Super Smash Bros Ultimate op nummer 10 staat? Simpelweg omdat ik er nog niet genoeg tijd in heb gestoken om online een kans te maken. Het via het netwerk kontschoppen komt in de toekomst nog wel, nadat alle personages en speelstijlen onderzocht zijn. Eerst maar kijken of het eerste DLC personage, Joker van Persona 5, de moeite waard is!