Men zegt vaak dat ik een nogal rare smaak heb en dat past juist bij mij! Ik ben een grote fan van Nintendo-games, indie games, vechtgames en af en toe wat platformers. Dit lijstje zal dan ook een mengelmoes zijn van alles wat ik dit jaar leuk vond.

10. Hollow Knight

We beginnen mijn lijst van de 10 beste games uit 2018 met Hollow Knight, een action-adventure game waarin een prachtige handgetekende wereld tot leven komt. De gedetailleerde achtergronden en adembenemende omgevingen zijn de twee dingen waar ik direct als een blok voor viel. Maar dat is niet het enige. Ook de soundtrack neemt je zo mee het insectenrijk in.

Het verhaal van Hollow Knight volgt een personage dat eruit ziet als een soort ridder, met een cape en een kegelvormig zwaard. Hij loopt rond in een ondergronds insectenrijk genaamd Hallownest. Hier kom je steeds allerlei vijanden tegen, die je op verschillende manieren kunt doden. Zo is het mogelijk om vijanden met het zwaard te doden, maar ook met spreuken die je naarmate je het spel speelt zal vrijspelen.

Door vijanden te verslaan krijg je Geo, waarmee kan je sleutels, kaarten en verbeteringen voor het zwaard kopen. In de game kan je Charms vinden, waarmee je allerlei handige eigenschappen krijgt. Met deze Charms kan je een zwerm insecten roepen die jou zullen helpen en voor zorgen dat vijanden meer Geo achterlaten. De game heeft een bijzondere sfeer en is het zeker waard om een keer uit te proberen! Daarom staat de game in mijn lijst van de 10 beste games uit 2018.

Hollow Knight is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, Xbox One en PC.