In de maand april staan twee grootse gevechten centraal door de films Captain America Civil War en The Huntsman Winter's War. Binnen de superheldenwereld wordt Captain America Civil War van Marvel geheid vergeleken met de pas uitgekomen Batman v Superman Dawn of Justice van DC. Beide films zetten superhelden tegenover elkaar om het met elkaar uit te vechten en dat gaan deze films ook zeker doen. Maar als je geen fan bent van superhelden, dan kun je ook het geweld opzoeken in de Disney film The Huntsman Winter's War.

Captain America Civil War – 28 april

In Captain America Civil War staat Steve Rogers aan het roer van het nieuw gevormde Avengers team in een vernieuwde poging om de mensheid te beschermen. Maar na een nieuw ongeluk met bijkomende schade door de Avengers, ontstaat er politieke druk om een systeem van verantwoording op te zetten, met aan kop een overheidsinstantie om alles te overzien en het team te leiden.

Deze nieuwe status quo verdeelt de Avengers in twee verschillende kampen. Aan de ene kant Steve Rogers en zijn wil dat de Avengers vrij blijven om de mensheid te beschermen zonder interventie van de overheid. Aan de andere kant staat Tony Stark, die verrassend genoeg de overheid steunt voor meer toezicht en verantwoording.

De grote cast van Captain America Civil War bestaat uit: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Emily VanCamp, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Frank Grillo, William Hurt, Daniel Brühl, Martin Freeman en Tom Holland.

Het regisseursduo voor Captain America Civil War zijn de broers Anthony en Joe Russo. Zij waren eerder al verantwoordelijk voor Captain America Winter Soldier en gaan na Civil War aan de slag met Avengers Infinity War Part I en Part II.

The Huntsman Winter’s War – 7 april

Lang voordat de kwade koningin Ravenna (Charlize Theron) werd verslagen door het zwaard van Sneeuwwitje, keek zij stilletjes toe. Terwijl haar zus, Freya (Emily Blunt), leed aan een hartbrekend verraad en haar koninkrijk ontvluchtte. Met Freyas kracht om elke vijand te bevriezen, bracht de jonge ijskoningin decennia door in een afgelegen winter paleis, waar zij een legioen van dodelijke huntsmen opriep. Een onderdeel van dit legioen zijn huntsman Eric (Chris Hemsworth) en warrior Sara (Jessica Chastain), maar Freya ziet dat het geprijsde duo haar enige voorwaarde breekt: Voor altijd je hart verharden voor liefde.

Wanneer Freya hoort over de ondergang van haar zus, roept zij haar overgebleven soldaten op om de Magic Mirror naar haar te brengen. Maar wanneer zij ontdekt dat Ravenna herrezen kan worden uit de gouden dieptes, bedreigen de slechte zusters het betoverde land met de grootste donkere krachten die het land ooit heeft gezien. Hun opgeroepen leger gaat aantonen dat het onoverkoombaar is, behalve als de verbannen huntsmen, die hun koningins enige voorwaarde hadden gebroken, een weg naar elkaar weten te vechten.