Foto: Sony Pictures Entertainment

2. Spider-Man: Into the Spider-Verse

Dan zijn we inmiddels aangekomen bij nummer twee in deze lijst met de beste films van 2018. Op de tweede plaats staat Spider-Man: Into the Spider-Verse. Dit is de eerste geanimeerde Spider-Man film en daarmee meteen een van de beste Spider-Man films ooit. In deze film komen we erachter dat de Spider-Verse meerdere dimensies heeft met daarin verschillende Spider-Men. Dit weten ze alleen niet van elkaar, waardoor er veel verwarring ontstaat wanneer ze elkaar tegenkomen.

Het verhaal draait om Miles Morales: een doodnormale jongen die fan is van Spider-Man. Hij heeft moeite om zijn plek te vinden op zijn nieuwe school en gaat daarom voor advies naar zijn oom. Die geeft aan dat hij zijn passie voor graffiti moet najagen. Hiervoor neemt zijn oom hem mee naar een metrostation, waar hij wordt gebeten door een radioactieve spin. Hierdoor krijgt hij een aantal spin-achtige vaardigheden. Samen met de Spider-Men uit de andere dimensies moeten ze het kwaad bestrijden en New York City redden. Wil jij alles weten over de nieuwste Spider-Man film? Lees dan ons artikel eens door!

Spider-Man: Into the Spider-Verse is op dit moment te zien in de bioscoop. Wel kan de film al worden gereserveerd bij bol.com.