Foto: 20th Century Fox

1. Bohemian Rhapsody

We hebben nu al drie superheldenfilms gehad, maar daar blijft het zeker niet bij. We gaan nu namelijk over naar de biografie van Queen en in het bijzonder Freddie Mercury. Bohemian Rhapsody is enorm goed ontvangen omdat de film bijna identiek overeenkomt met de werkelijkheid. Uiteraard zijn er wat schoonheidsfoutjes, maar voor veel mensen staat deze film hoog in de persoonlijke lijst. Daarom staat deze film ook op de eerste plaats in deze lijst met de beste films van 2018.

Bohemian Rhapsody volgt het bijzondere leven van zanger Freddie Mercury. De opkomst van Queen: van onbekende band tot een van de meest bekende en populaire bands aller tijden. Het hoogtepunt was uiteraard het Live Aid optreden in het volgepakte Wembley stadion in 1985. De hoogtepunten, dieptepunten en het verlies van de zanger aan de gevolgen van aids komen allemaal terug in deze biografie.

Bohemian Rhapsody is van 27 februari 2019 beschikbaar op DVD, Blu-ray en 4K Ultra HD Blu-ray.

Beste films van 2018 - Eervolle vermeldingen

We kunnen natuurlijk niet alle films van 2018 in onze top tien vermelden. De volgende films vielen net buiten de boot: A Quiet Place, ROMA, Mission Impossible: Fallout, Hereditary, BlacKkKlansman, Aquaman, Deadpool 2 en Ant-Man and the Wasp. Ben jij het eens met onze keuzes? Laat het ons weten in de reacties hieronder!