Aangezien we het hier hebben over actie en avontuur hebben we een aantal titels niet mee kunnen nemen. Zo valt Ni No Kuni II al snel af, want dat is eerder een RPG. Ook valt Far Cry 5 af, want dat is nou een goed voorbeeld van een echte open wereld shooter. Die past beter in ons lijstje met de beste first-person shooters. Laten we dan nu zonder pardon beginnen met de action adventure games van 2018.

10. A Way Out

We beginnen deze lijst met de beste action adventure games van 2018 met A Way Out. A Way Out is een hele speciale game, want deze game is specifiek bedoeld voor twee personen. Er is geen singleplayer modus en daarom voor de co-op liefhebbers onder ons een prachtige game. Je werkt met een vriend samen om vervolgens uit de gevangenis te ontsnappen.

Het verhaal gaat over de gevangenen Vincent Moretti en Leo Caruso. Leo zit al een tijdje in de gevangenis wanneer Vincent ook in cel belandt. Vincent voorkomt dat Leo wordt vermoord, maar daardoor belanden ze allebei op de ziekenzaal. Vanuit hier begint het verhaal over de twee gevangen die samen willen ontsnappen. Al gaat dat uiteraard niet zonder slag of stoot.