We kunnen nu alvast verklappen dat alle Nederlandse eSporters in dit rijtje minimaal 100.000 dollar hebben verdiend. En dat met een potje gamen. Een leuk feitje over deze gamers is dat ze het geld allemaal met een ander spel hebben verdiend.

Dit is best bijzonder, want wanneer je naar de grootverdieners wereldwijd kijkt, bestaat de top 10 alleen maar uit Dota 2 spelers. In de Nederlandse top 10 grootverdieners staat maar een speler die zijn geld met Dota 2 heeft verdiend. Dit is de top 10 Nederlandse eSporters die het meeste hebben verdiend.

10. Marc “uThermal” Schlappi

Marc “uThermal” Schlappi is een professionele Starcraft II speler en hij is pas 22 jaar oud. Starcraft II is een real-time strategy game (RTS) die al in 2010 uitkwam. Net als bij veel andere eSports titels kun je op de Major toernooien van Starcraft de hoogste prijzen verwachten.

uThermal doet al sinds 2012 mee aan toernooien. Hij heeft inmiddels al 128 toernooien gespeeld en daarmee bijna 112.000 dollar binnen gesleept. Hij staat daarmee op de tiende plaats in de top 10 best verdienende Nederlandse eSporters.